Connect with us

Media

Andreea Esca: „Mama ma muștruluia mereu ca-s “haimana”, si ca “nu se cade” sa…”

Published

on

In perioada Sarbatorilor Pascale, vedetele din Romania si-au amintit de copilarie, de locurile dragi, de fiintele pe care le iubesc atat de tare. Andreea Esca este una dintre ele. Intr-o postare pe Alist Magazine, prezentatoarea Stirilor PRO TV si-a amintit cum era in vacante, la tara, in perioada asta.

In plus, intr-un exces de sinceritate, Andreea a recunoscut ca nu de putine ori a fost mustruluita de mama ei pentru ca-i placea sa mearga din casa-n casa si sa manance acolo unde cineva avea ceva de oferit. (Citeste si: Ce spune Andreea Esca despre salariul ei!)

Andreea Esca: Tata era sever!

Pentru fiecare dintre noi libertatea începe de undeva anume, se simte undeva anume, este asociată cu ceva anume… Eu simt libertatea de fiecare dată când văd turla acestei biserici. Pentru că ea era semnalul că am ajuns în locul unde o să fac ce vreau, când vreau, cât vreau… desigur, pe termen limitat. Este turla bisericii din satul bunicului meu patern, unde mi-am petrecut foarte mare parte din vacanțele de vară, de când aveam un an până la adolescență. Mi se făcea un gol în stomac de emoție și bucurie că am să mă revăd cu toți prietenii mei “de vacanță”.  Casa noastră era chiar la intrarea în sat și știu că nu aveam răbdare nici măcar să scoatem valizele din portbagaj, că eu eram deja prin vizite. Oamenii obișnuiau să stea pe tălpițele din fața casei și te chemau înăuntru imediat să-ți ofere ceva, orice, de la cartofi prăjiți și prăjituri, până la o cafea, mai târziu. Și mie tare îmi plăcea să merg pe la ei. Mama mă muștruluia mereu că-s “haimana”, și că “nu se cade” să te așezi pe la oameni la masă, dar eu mă “revanșam” cu câte un “program artistic” cu poezii și cântece, în funcție de doleanțele vecinelor, și îi ajutam la strâns otava. Le știam numele cailor, bivolițelor și câinilor, și mai ales știam unde au cartofii și cucuruzul în câmp, ca să ne alimentăm :), atunci când făceam focul lângă râu. Viața era frumoasă și fără griji. Tata, care a fost mereu foarte sever, aici mă lăsa să umblu cât era ziua de lungă, i se părea că sunt în siguranță, bănuiesc. Dacă îmi făceam problemele la mate și citeam câteva pagini pe zi, și îmi făceam temele pentru vacanță primite de la școală, eram liberă. Puteam merge la baie la râu, la alți copii acasă, unde ne jucam de-a nunta și de-a Nadia Comăneci, și, desigur, seara la filmul de la Cămin și la dans prin casele părăsite, transformate de noi în discoteci.  N-aveam nicio oră de venit dimineața.

Andreea Esca.

Textul integral il puteti citi pe AlistMagazine.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending