Connect with us

News

EXCLUSIV! Toma Cuzin risca 5 ani de inchisoare pentru ca a condus drogat si fara permis

Published

on

Nu este o perioada tocmai buna pentru Toma Cuzin, actorul celebru din serialul Las Fierbinti. Zilele trecute a fost prins de Politia Rutiera din Bucuresti conducand un autovehicul pe drumurile publice in ciuda faptului ca are permisul suspendat. In plus, surse judiciare au declarat ca la momentul legitimarii, actorul avea un comportament ciudat motiv pentru ca i-ar fi efectuat testul de depistare a cantitatii de alcool din aerul expirat, dar si testul de droguri. Acesta din urma iesind pozitiv. (Citeste si: Horoscop 2019. Ce spun astrele despre tine? Cum vei sta cu dragostea anul care vine?)

Imediat dupa acest incident lui Toma Cuzin i-a fost intocmit dosar penal, dar a fost condus si la Institutul de Medicina Legala pentru a i se preleva probe biologice. Conform codului de procedura penala, atat conducerea cu permisiul suspendat, dar si sub influenta altor substante, sunt doua fapte penale care s-ar putea sa-l coste scump, mai ales ca nu e la prima fapta de acest gen.

Toma Cuzin – Conducerea unui vehicul fără permis de conducere (art. 335)

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive.

Toma Cuzin. Las Fierbinti. – Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (art. 335)

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.

(3) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

sursa: Noul Cod penal 

Trending