Connect with us

Travel

Revelion 2019. 7 destinatii accesibile pentru o vacanta de vis!

Published

on

Revelion 2019. Nu mai sunt multe zile până la sărbătorile de iarnă și dacă nu te-ai hotărât încă unde vrei să le petreci, echipa LikeUs.ro vine în sprijinul tău cu o serie de variante care să te ajute să-ți încarci bateriile pentru noul an, dar și să-ți faci amintiri de neuitat alături de cei dragi. (Citeste si: Horoscop 2019. Ce ti-au pregatit astrele pentru anul ce vine)

1. REVELION. Berlin, Germania

Imposibil să ajungi în Berlin și să cugeți că stilul lor de petrecere nu-i tocmai pe stilul tău, iar asta se datorează numai faptului că se petrece în atâtea feluri aici, încât îți vei dori să existe măcar 3 nopți de 31 decembrie ca să poți să declari că ai luat cât de cât pulsul orașului. O alternativă sigură, cu care nu prea poți să dai greș oricât de darnic s-ar arăta ghinionul cu tine este Poarta Brandenburg, un clasic, cum s-ar spune. O nebunie de suflete adunate pentru a lăsa luminile artificiilor să le umple retina, pentru a zbiera numărătoarea din toți rărunchii și, de ce nu, pentru a-și croi loc către standurile cu mâncare. În afară de merinde, totul e gratis. Deși nu chiar la fel de gratuit ca Poarta Brandenburg, dar nici atât de scump încât să-ți vinzi cămașa de pe tine, Spreespeicher Berlin te îmbie la clătirea ochilor în bătaia artificiilor care se reflectă năstrușnic pe suprafața râului. Prețul include bere și răcoritoare, un pahar de Prosecco servit când trebuie și 5 dj care se apleacă asupra R&B-ului și a clasicelor din deceniile apuse. Încă și mai ieftină-i petrecerea de la Kino International, un loc despre care dacă ai auzit, a fost sigur într-un context cinematografic. Ei bine, de Revelion îmbracă altă haină și îi dă cu muzici pop, techno sau raggae, care se întind pe toate cele 5 etaje ale imobilului.

2. REVELION. Viena, Austria

Dacă dintre toate colțurile de Pământ alegi Viena pentru petrecerea Anului Nou, nimeni nu ar trebui să te mai ia de pe (sau de lângă) ringul de vals sau să oprească ce mai fină muzică să-ți încânte auzul! Lasă-te găsi doar la unul dintre concertele Orchestrei Filarmonice Vieneze, iar dacă te ocupi din timp, cu conștiinciozitate și primești cumva și o mică moștenire până atunci, poate chiar la Gala de Revelion de la Primăria din Viena, un bal în toată regula cu rochii conforme imaginației când aude cuvântului ”bal”, dansuri vieneze și sunete melodioase de pahare de cristal ciocnite. De ce nu? O opțiune puțin mai ieftină, dar la fel de grandioasă este Opereta Die Fledermaus a lui Johann Strauss pe care ar trebui să o iei indubitabil în calcul. Și dacă este adevărat că nu ai mai dansat vals de la balul bobocilor din clasa a 9a (o experiență nu tocmai glorioasă pentru mulți), poți merge la Viena cu câteva zile înainte pentru a lua câteva lecții de dans înainte de a te năpusti sălbatic pe ring.

3. REVELION. Lisabona, Portugalia

Dacă alegi să petreci Revelionul în acest colț iberic, am putea prea bine să întocmim chiar acum un plan de bătaie. Să începem cu-nceputul: Vinul. Faima acestei băuturi aromate, scurt și elegant denumită ”porto” în țara lui Vasco da Gama, nu este vreun secret pentru nimeni și doar cel mai mare puritan să fii ca să nu-ți plouă în gură când te gândești cum ți-ar gâdila papilele o asemenea licoare îmbietoare la lăsarea serii de 31 decembrie. După ce te-ai încălzit puțin cu niscaiva pahare (acompaniate, de ce nu, de puțină carne afumată și brânzeturi), poți să o pornești deja spre Terreiro do Paço, cea mai mare piață a orașului și locul de desfășurare a artificiilor și multor concerte gratuite. Pentru ceva mai liniștit, mai retras, mai meditativ, te poți refugia în Turnul Belem și poți urmări de acolo toată nebunia. Dacă vrei un cadru cu adevărat romantic cu aer de saudade, rezervă din timp un loc într-un local de fado (traducerea cuvântului este ”destin”) și petrece-ți seara delectându-ți auzul cu această muzică live, tânguitoare, melodică și atât de portugheză… Sau o poți asculta chiar în plină stradă trecând pe lângă un cetățean de-al locului născut pe ritmuri de fado.

4. REVELION. Santorini, Grecia

O vacanță de iarnă petrecută în Insula Santorini sună delicios de hipstăresc, non conformist, spărgător de clișee și ieșitor din turmă. Iar dacă asta este exact ceea ce cauți, adică un loc nou de explorat în absența bulucului de turiști și a tuturor prețurilor umflate ca o femeie plină de operații estetice, nu putem decât să ne bucurăm că ai ajuns până aici cu lecturarea articolului. Biletul de avion în perioada asta e un fleac; si ce dacă nu te întorci cu bronz de Santorini (deși nu este deloc exclus)? Câți turiști santorinieni crezi că au ocazia să facă drumeții sau să exploreze frumoasa natură insulei? Nu prea mulți având în vedere potopul de căldură care inundă insula în cea mai mare parte a anului. Să nu mai vorbim de faptul că asta este șansa ta la o experiență grecească cu adevărat autentică pentru că, deși nu toate restaurantele și barurile funcționează pe timpul iernii, cele care rămân deschise sunt, de fapt, cele frecventate de localnici. P.S. Dacă tot amâni începutul primei cărți pe care vrei să o scrii (dar știi sigur că o vei scrie la un moment dat), s-ar putea ca această insulă, cu peisajele și liniștea ei de pe timp de iarnă să îți ofere decorul perfect.

5. REVELION. Paris, Franța

Probabil că atunci când spui „Paris” imediat încep să se perinde prin fața ochilor tot soiul de metode care mai de care mai raffinée de desfătare a simțurilor omenești. Nu doar că umblă vorba că nu s-ar bea altceva în afară de șampanie și vin alb în noaptea dintre ani, dar să nu mai vorbim de spécialités culinaires… ? Foie gras, homar, caviar, un peu de fromage bleu… ce să mai tura-vura?! Dacă și tu prezinți o sensibilitate crescută față miciile capricii ale papilelor gustative, nu vei avea parte de niciun alt Revelion mai satisfăcător decât cel petrecut într-o croazieră pe Sena. De preferat cu partenerul de viață, dar în niciun caz obligatoriu. Poți admira, între diferitele feluri de mâncare și cu toate trăsăturile feței ordonate intelectual, Catedrala Notre Dame, Luvrul, Museul Orsay și Turnul Eiffel. Dar nu o să las lipsa de empatie să îmi întunece judecata, considerând că toți oamenii sunt mânați de asemenea plăceri frivole. Parisul oferă locuri excelente pentru a deschide șampania la miez de noapte, chiar în inima orașului. Champs Elysees este probabil cel mai cunoscut, dar nici Piața Sacre Coeur sau împrejurimile Arcului de Triumf nu sunt de excluse de pe listă. Iar acestea fiind spuse, Bonne Années și-un praz verde.

6. REVELION. Veneția, Italia

Cum ar putea să nu te prindă Revelionul cu trupul ca o cascadă de oxitocină după ce ți-ai plimbat persoana pe străzile pietruite și înguste ale Veneției, printre cele 177 de canale, atașat fiind la mâna partenerului de viață. Petrece tu acolo câteva zile și îți garantez că vei arăta ca și cum cineva ți-a tencuit o față plină de încântare și romantism peste fața ta adevărată (nu sugerez că fața ta adevărată seamănă cu cea a unei văduve pustnice în ultimii săi ani de viață, înconjurată permanent de 10 pisici negre și că Veneția e salvarea ta, dar o schimbare în expresia-ți vei vedea fără-ndoială). Piazza San Marco a Veneției este versiunea Pieței Constituției a Bucureștiului, în sensul că aici se strânge puhoiul de oameni cu sticlele fluturând în aer, răcnind din toți rărunchii ”cinque, quattro, tre, due uno… buon anno”. În plus, Piazza San Marco se bucură de o adevărată reputație legată de sărutul de la miezul nopții. Dar dacă ești singur și totuși te-ai pupa și tu la miezul nopții, nu-i musai să iei de-acasă pe cineva cu care să simulezi o relație pe parcursul călătoriei venețiene doar ca să ai cu cine te săruta la ora 12. Vei fi înconjurat de zeci de mii de oameni și, vorba aceea, știi doar cât de pasionali pot fi italienii. Dacă ai vreo claustrofobie față de locurile ticsite de oameni (de exemplu, dacă metroul Unirii de la orele 9 ale dimineții îți provoacă un soi de încleștare stomacală), poți să te retragi în Punta della Dogana pentru o priveliște panoramică asupra orașului. Dar aici nu mai bag mâna în foc pentru un sărut spontan cu un/o italian/că pasional/ă în mijlocul freneziei momentului. Sorry, life is about choices.

7. REVELION. Madeira

Artificiile madeirene exact în momentul când o luau la sănătoasa, părăsind vasele de croazieră – Sursă foto: Don Amaro
Revelioanele petrecute pe insulele din Atlantic, câteva degete mai la sud pe hartă, nu au cum să iasă rău nici dacă răbufnești într-o criză de pojar pe 31 decembrie, după-amiaza. Revelionul lui 2006 a introdus în Cartea Recordurilor focurile de artificii madeirene ca fiind cele mai mari din lume și nici nu știi cât de frumos se văd de la bordul unui vas de croazieră printr-un pahar de șampanie proaspăt deșertat. Se spune că această „insulă grădină” subtropicală ar fi o veche și faimoasă asasină de stres și că nu de puține ori s-a întâmplat ca vizitatorii ei să se transforme subit în exclamatori profesioniști de „doamne, cât de frumos”. Așteaptă-te la o temperatură a aerului de 18o C pe timp de iarnă (vorbim deopotrivă de aer și de apă) și la niște peisaje naturale (terestre și marine în aceeași măsură) demne de vândut scump lui Microsoft pentru a le face desktop background-uri. Un tur al orașului capitală Funchal, localizat fix într-un golf și împrejmuit de munți, te va plimba prin grădini pline de culori nicicând egalate de Photoshop, înțesate de lavandă.

sursa: momondo

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending