Connect with us

Lifestyle

IT: La început de toamnă, un film despre vara horror a unor preadolescenţi americani

Published

on

Filmul horror IT are la bază romanul omonim al lui Stephen King, care a înspăimântat și entuziasmat mai multe generaţii de cititori. Copiii din oraşul Derry încep să dispară și un grup de micuţi sunt forţaţi să îşi înfrunte cele mai mari temeri și să lupte împreună împotriva sinistrului clovn Pennywise. (Citeste si: Ryan Reynolds şi Samuel L. Jackson sunt rivali şi parteneri în comedia sezonului, ”Hitman’s Bodyguard: Care pe care”)

Trailer

Încă din primul cadru îl vedem pe Bill (Jaeden Lieberher) făcând o barcă de hârtie pentru fratele său, Georgie.     Într-o ploaie torenţială, Georgie aleargă vesel pe lângă barca dusă de apele de lângă trotuar, până când aceasta cade în canal. În întuneric pândesc ochii fosforescenţi ai lui Pennywise, care îl convinge pe micuțul Georgie că ceea ce-i va face fratele lui pentru că a pierdut barca este mai înfricoșător decât să întindă mâna în canal. Astfel devine prima victimă de pe ecran a clovnului, însă aflăm că de fapt este doar una dintr-o listă lungă de copii dispăruți din anul acela.

IT – Dacă vă e dor de concediu, mergeți la un film despre o vară horror! (Ca să vă treacă)

Acțiunea principală a filmului se desfășoară în vara anului 1989, când un grup de preadolescenți marginalizați cunoscuți ca ”grupul rataților” se luptă cu un clovn nemuritor care își poate schimba înfățișarea și sunt forțați să își înfrunte cele mai mari temeri.

Filmul este unul inițiatic, cu teme precum teama, mortalitatea, supraviețuirea și cel mai important prietenia.

Actorii nu sunt foarte cunoscuți, dar pe micuțul Finn Wolfhard îl pot recunoaște fanii serialului horror fenomen Stranger Things din 2016. Personajul negativ este jucat de către Bill Skarsgård,  fratele mai mic al mult mai celebrului Alexander Skarsgård (cunoscut din serialul True Blood) – bonus o poză cu cei doi de la premiera filmului din LA.

Sursa

Un film horror distribuit de Vertical Entertainment, IT vine în premieră în cinematografele din ţară pe 8 septembrie și este interzis copiilor sub 15 ani.

Trending