Connect with us

Eurovision

VERDICT! Specialist Eurovision: „Yodel It, o piesa mediocra!”

Published

on

Andrei Faur este doctorand in „Eurovision Song Contest”, la Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca. Avand o experienta vasta in jurul acestui eveniment muzical de talie mondiala, echipa LikeUs.ro l-a rugat sa explice in cateva vorbe elementele cheie din fiecare piesa calificata in finala Selectiei Nationale Eurovision Romania 2017.

Eurovision Romania: Tavi Colen și Emma – We own the night


„Din punctul meu de vedere e o piesă creată pe stilul eurovisionistic, dar simt că vocea lui Tavi, deși e una bună, nu se potrivește pe piesă. Poate dacă ar fi fost puțin mai în forță și ar fi lasat-o doar pe Emma care e o prezență frumoasă și are și voce bună, ar fi fost altceva. N-ar trebui să câștige pentru că e o piesă clișeistică, alunecoasă pe alături și nu rămâne în mintea ascultătorilor.”

Eurovision Romania: Maxim – Adu-ți aminte


„Piesă bună de radio și atât. Am văzut ceea ce au făcut în semifinală. Maxim mai nou înseamnă Bogdan Medvedi și pe undeva băiatul cu plete căci doar ei doi cântă. Piesa nu e rea, e pe radio și e de ajuns. Cred că domnului Moculescu îi place pentru că are filon folcloric. La semifinală am văzut că l-au adus și pe maestrul Nicolae Voiculeț, ceea ce a fost destul de interesant. Piesa e slabuță pentru ceea ce se cere la Eurovision, dar ar putea să câștige pentru că au un fan-base mare, format din domnișoare cu vârsta cuprinsă între 10 și 16 ani.”

Eurovision Romania: Ramona Nerra –  Save me


„Ramona e o tipă mega talentată, iar live-ul ei este impecabil. Dintre toate piesele ce au ajuns în finală, piesa ei are cel mai modern sound. Evident că au fost cârcotași, dar cred că nu mai trebuie să demonstreze nimic nimănui. Ar trebui să câștige pentru că e un artist cu viziune, experiență, știe ce vrea și ar face un show frumos la Kiev.”

Eurovision Romania: Eduard Santha – Wild Child


„La început mie nu mi-a plăcut piesa, însă la semifinală, când am văzut pachetul am rămas surprins. Eduard este un tip talentat, cântă extrem de bine live, piesa e altceva, e ieșită din clișeul obișnuit, baladă sau piesă antrenantă. Mi-a plăcut tare mult ceea ce am văzut și cred că ar face o treabă bună la Kiev dacă ar pleca.”

Eurovision Romania: Instinct – Petale


„Duo-ul face parte din categoria ”voce bună, piesă mediocră”. Degeaba ai voce lucrată și live bun dacă piesa nu te pune în valoare deloc. Da, la Eurovision ar trebui să conteze faptul că se încearcă cu piese în română, dar în etapa internațională nu prea prinde limba română. În ultimii 10 ani de exemplu, o singură piesă a câștigat în limba maternă a solistei. Marija Serifovic din Serbia, în 2007! Dacă ar merge mai departe, ar rămâne în semifinale, ceea ce nu ne-am dori! Să revină anul viitor cu o piesă mai puternică și poate atunci vorbim de șansa de a reprezenta România.”

Eurovision Romania: Cristina Vasiu – Set the Skies on Fire


„Domnișoara Vasiu are un live foarte bun, iar piesa e bună. Cu mici îmbunătățiri ar putea câștiga selecția. A avut un moment bun în semifinală, nu i-a scăpat vocea. Ce am observat e că nu a fost sută la sută armonizată cu backing-ul! Dacă reușește asta până duminică, va ieși un moment frumos.”

Eurovision Romania: Mihai Trăistariu – I won’t Surrender


„Mihai nu mai are ce să demonstreze că e vocea la superlativ. A cântat excepțional. Și pe lângă asta, a avut cel mai bun show. Ceea ce mi se pare mie că îi lipsește, e dramatismul din piesă, teatralitatea. Ar face o treabă excelentă la Kiev pentru că are experiență cu acest concurs, plus că-și dorește să mai reprezinte România încă odată.”

Eurovision Romania: Xandra – Walk on By


„O piesă foarte bună, cu o voce pe măsură. Dacă ar avea un show mai bine pus la punct și live impecabil, ar putea emite pretenții la titlu. A… și să nu uit, costumația, neapărat schimbată!”

Eurovision Romania: Ana Maria Mirică – Spune-mi tu


„O piesă pe rock clasic, clișeistic din punctul meu de vedere pentru competiția Eurovision. Nu e ceva nou ceea ce propune ea. Stilul glam-rock e trecut. De apreciat vocea foarte mișto. Și ea se încadrează aici, voce Am senzația că Ana Maria Mirică este o combinație între Elena Vasile de la Electric Fence și Elena Cârstea. Nu o văd câștigând selecția. Piesă mediocră!”

Eurovision Romania: Ilinca Băcilă și Alex Florea – Yodel It


„Să-mi fie cu iertare, că știu că s-a creat o isterie cu piesa asta, dar mie nu îmi place și nu îmi transmite nimic. Atât că Ilica scoate sunetele alea de yodel, dar în rest nimic. Voci foarte bune la ambii, dar piesa e mediocră. Adică să te duci cu ceva specific altei țări, mi se pare aiurea. Sunt convins că ei vor câștiga, însă sunt curios ce show vor face pentru Ucraina. Dacă au impresia că yodel it-ul e de ajuns, se înșeală amarnic, pentru că Eurovision-ul presupune pe lângă voce și show, emoție, trebuie să transmiți ceva. Mie nu-mi transmite nimic. Și da, de trecerea în finală nu se pune problema, vom trece anul ăsta cu orice am merge. Suntem caz social ca la ”Dansez pentru tine”, după retragerea forțată de anul trecut!”

Trending